diumenge, 26 de juliol de 2009

Gran dia al Mont Ventoux!

Ahir va tocar matinar de valent, ja que a les 4 de la matinada sortia l'autocar des d'Amer per anar a veure passar el Tour al mític coll del Mont Ventoux.
Desprès de recollir gent a La Cellera, Anglès i a Girona, vam agafar l'Autopista sentit França fins arribar al poble de Mazan, a 6 Km de Bédoin i de l'inici del coll.
Un cop vam agafar amb bici la carretera de Mazan fins a Bédoin ja em vaig adonar de la quantitat de gent que anava a veure amb bici el Tour, però el que no m'imaginava es de la gentada que hi havia des de Bédoin fins a dalt al Mont Ventoux!, impressionant, realment es té que veure!! gent amb caravanes, cotxes, bici, moto, a peu, bars al costat de la carretera, paradetes de souvenirs del Tour, tot era una festa!.
Només sortir de Bédoin, els primers 3 quilòmetres i els mes suaus del coll, ja t'adones que és difícil agafar un ritme constant, ja que amb la gentada que hi havia i amb algun cotxe que passava per allà que et feia mig parar. Un cop passats els primers quilòmetres, on ja no hi havia el caos del principi, et trobes amb les fortes rampes que no perdonen i és quan penses que queda molt fins a dalt i que amb aquells % serà un coll molt dur. Durant la pujada, tota una festa,... gent ballant, bevent, animant, disfresses... impressionant!, que gràcies a ells va fer que la pujada sigues molt mes distreta i no tant dura.
Quan faltaven 6 km per fer el cim i quan ja portàvem 15 Km de pujada, tallada d'ales! els gendarmes no deixaven passar mes amunt!! quina p......! ara que faltaven només els 6 últims quilòmetres per coronar!! ens va tocar baixar de la bici i quedar-nos allà, sort que era un lloc on hi havia una pantalla gran per seguir el Tour i sobretot on hi havia un Bar!! ja estàvem salvats!! jeje.
Vam anar a peu un quilòmetre mes amunt, i ja erem pràcticament a la zona pelada de la muntanya del Mont Ventoux, amb les antenes al fons.
Per la pantalla veiem com pujaven el corredors des de Bédoin i em va impactar el ritme que portaven, sobretot quan una estona abans nosaltres havíem pujat per allà mateix, i encara mes quan veia que encara tenien forces per atacar.
Van passar els primers per la nostre posició a un gran ritme, i quan aquests arribaven a dalt, el grup dels sprinters (els últims) passaven per on ens trobàvem nosaltres, és a dir, li van treure sis quilòmetres.
Desprès per marxar un caos total!, tota una cua de cotxes parats a la dreta de la carretera durant tota la baixada, i per l'esquerre tot de bicis i motos,, vigilant no tenir alguna sorpresa. Un cop al bus, direcció a Amer, on arribàvem a la una de la matinada bastant cansats de son, però va valer la pena, ja que va ser un gran dia de ciclisme on em va impactar tot el que mou el Tour de France!
BubbleShare: Share photos - Find great Clip Art Images.