diumenge, 7 de juny de 2009

Escapada al Parc Natural d'Ordesa

Aquesta setmana jo i la Brígida, em fet una escapada amb moto fins als Pirineus Aragonesos, molt mes curta del que volíem ja que les previsions de les fortes pluges, ens han obligat a tornar cap a casa el dijous al vespre en comptes del diumenge.
Vam marxar el dilluns al matí direcció a la Vall Pineta, molt a prop de Bielsa i de la frontera amb França. Un racó que ens ofereix la natura molt espectacular, on aquests dies encara es poden veure impresionants salts d'aigua i on neix el riu Cinca, magnífic per passar uns dies amb tranquil·litat i per fer esports d'aventura, entre ells BTT, senderisme, rafting, barrancs....
Per la tarda vam anar fins la base d'una de les moltes cascades i vam visitar el poble de Bielsa.
El dimarts al matí vam fer una caminada d'unes 4 hores, vam fer primer la ruta fins a la Cascada del Cinca, d'una hora i mitja de d'anada on ens vam desviar una mica de la ruta marcada per passar per sobre de neu. De baixada, en una cruïlla vam empalmar amb una altre ruta direcció els Llanos de la Larri, una vall amb prats molt verds, amb un riu al mig de la vall i una cascada al fons, una imatge de postal. Desprès de dinar a la base de la cascada vam tornar fins al punt de sortida, un total d'unes 4 hores a peu.
Per la tarda vam creuar el Parc Natural d'Ordesa fins a la població de Torla, per el Cañon de Añisclo, una carretera molt estreta que va vorejant un riu, el qual amb el pas del temps ha creat una cañon impresionant.
El dimecres vam fer ruta amb moto i vam visitar el pobles de Biescas, Panticosa i Formigal, de tornada vam passar per Broto i Torla, poblets de muntanya molt macos. El dijous vam agafar la N-260 (fantàstica per fer amb moto)i ens vam adreçar fins els poblets de muntanya dels Pirineus de Lleida, Taüll, Boí, Caldes de Boí, Erill i Barruera, ja que el divendres teníem pensat pujar fins l'Estany Negre. Mentre dinàvem vam veure el temps de TV3 i vam veure el panorama que venia, turmentes per tot els Pirineus! i pel cap de setmana continuava la inestabilitat!, vist el panorama vam decidir tornar i dijous al vespre arribàvem a casa. El divendres es veu que va caure una per allà dalt, amb pedra i tot!!, vam fer bé de tornar! El dissabte amb uns amics teníem pensat anar fins a Vielha i des de allà anar fins el Coll del Tourmalet i tornar a entrar a Espanya per Bielsa fins arribar a Benasque. Això queda pendent per un altre escapada!. Algunes fotos:
BubbleShare: Share photos - Find great Clip Art Images.